Посета ученика и васпитача из Зрењанина нашем Дому

24.10.2023


За викенд, 13. - 15. октобар 2023. год. у гостима су били ученици и васпитачи Дома ученика средњих школа „Ангелина Којић Гина“ из Зрењанина. Реч се о узвратној посети, обзиром да смо били њихови гости од 2. до 4. јуна о. г.

Гости и домаћини у петак су обишли археолошку салу Народног музеја, меморијалну собу Стевана Сремца и Бранка Миљковића, као и центар града и Тврђаву у пратњи туристичких водича. Увече су провели слободно време у шетњи и необавезном дружењу.

У суботу су обишли логор „12. фебруар“, споменик „Ћеле кулу“ и археолошки парк „Медијана“ где су имали прилике да се упознају са историјским и културним наслеђем Ниша из различитих епоха. Увече је одржана заједничка приредба где су ученици извечи тачке из музичког, драмског и плесног стваралаштва. После је била журка за ученике са DJ Петром Костићем и DJ Јованом Љубићем и свечана вечера за васпитаче. Водитељ програма је била Емилија Николић. Класична музика „Fantasie“, Gabriel Faure, флаут, Ангелина Пауновић. Етно или народна музика „Јовано, Јованке“ и „Сокол ми литнал Јано“, трио Ксеније Стојиљковић, Анастасије Пауновић и Ангелине Пауновић, „Пукни зоро“, Владана Кулиновића, труба. Популарна музика  „Liquid smooth“, Mitski,  Ана Петковић, вокал и клавир и Анастасија Пауновић, виолина, Ања Петковић, вокал и клавир, „Corpus Christi Carol“, Jeff  Bacley, Емилија Николић, вокал, „Sucker“, Jonas Brothers. Петра Миливојевић и Петар Божидаревић из драмске секције су извелти тачку „Сцена у трену“. Ива Милошевић и Тијана Лечић су извеле дуо тачку модерног плеса „La isla bonita“.

Специјални гости су били бивши чланови музичке секције. Вељко Целић је на фрули одсвирао сплет народних кола. Софија Лазић је у пратњи Лалите Јорданов на клавиру отпевала песме „Бољи човек“, Иван Јегдић, „Can`t get you out of my head“, Annen May Kantereit, „Мјеркам те, мјеркам“, Здравко Чолић.

Гости су испраћени за Зрењанин у недељу, а остала су нова пријатељства и фотографије као успомене на један незабораван сунчани викенд у Нишу. У нади да ћемо наставити дружење и неговати пријатељство остајемо препуни утисака и отворених врата за наше Зрењанинце.


<< еко радионица "Лични допринос појединца у очувању и заштити природе". Дом ученика средњих школа Ниш у посети 66. Сајму књига у Београду >>

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.